Кога държавата е най-силна

Кога държавата е най-силна


Кога държавата е най-силна? След като се простихме през1989г. с тоталитарната държава и вече 28 години живеем в разрушена покупателна способност, селско стопанство и тежка индустрия.

Фабриките, заводите техният количествен брой от 1989г. беше намален многократно в пъти. Връщането на земята в реални граници изигра лоша шега на наследниците на встъпилите в ТКЗС селяни! Видяхме и процесите как земята бе комасирана и принадлежи на няколко десетки души!

За тези 28 години всички правителства имат грях към своите избиратели като не се създадоха държавни заводи или поне акционерни дружества с държавен дял ! По време на „зрелият” социализъм Н.Р.Б. печелеше 2 милиарда долара от експорт на военна промишленост както и 2 милиарда от туризъм. Не случайно председателят на Балкантурист беше кандидат или член на ЦК на БКП!

Булгартабак бълваше папироси за необятният Съветски Съюз! Българското селско стопанство изнасяше корнишони в буркани и червена капия за страните от СССР ! Дори и в момента руснаците още наричат червената чушка – Болгарский перец! В момента наблюдаваме запустели села, които имат недостиг на работна ръка за да се развива продукцията на селското стопанство. Къщите на село са запустели !

Демографската криза е най-видна в малките градове и по селата с всяка година обезлюдените села се увеличават. Така наречените селяни се местят в по-големите градове и е нормално след като по селата няма училища, лекари, няма полиция, няма работа ! По времето на тоталитарната държава една партия, един вожд като имаше ограничение на свободата на словото и на други права, които бяха за сметка на сигурността на обществото и имаше безплатно образование и здравеопазване за целият Български народ!

Не че нямаше и убийства в НРБ: като убиецът от студентските общежития от 1974г. масовият убиец Георги Добриянов, но бяха рядкост!
От Нова година до ден днешен всеки месец имаме поне едно тежко криминално деяние! Дали престъпността е толкова нагла или държавата е толкова слаба? И най-слабата държава е по-силна от най-силната мафия, въпрос на желание и воля ! Една от функциите на МВР е превенцията над престъпленията, но все още не виждаме задоволителен резултат относно тази дейност на МВР !

Независимо от коя политическа сила или коалиция управлява трябва да се създадат работни места, да се възстанови селското стопанство и тежката индустрия, превенция над престъпността. Само по този начин средната класа отново ще се завърне в България и да няма все по богати и все повече бедни !

Държавата е най-силна тогава когато има 5% бедни, 10% богати и 85% средна класа затова Българските избиратели преди да гласуват трябва да помислят за кого да гласуват и да са запознати с програмата на партията, която са си избрали да гласуват ! Меркел даде пример, че никой не се е родил незаменим и всяко нещо си има срок на годност като в политиката няма CONSTANT!

Виж още: bulpress.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.