Сърбия. Инфо цитира Германският вестник “Велт”: Бойко Борисов влезе в германските медии! Вижте как обаче!

Сърбия. Инфо цитира Германският вестник "Велт": Бойко Борисов влезе в германските медии! Вижте как обаче!


Германският вестник “Велт” съобщи, че канцлерът Ангела Меркел е сериозно атакуван по време на среща на лидерите на Европейската народна партия в Брюксел преди началото на срещата на върха на ЕС и че сега тя е “изолирана”.

Анса съобщава, че германският “Велт”, позовавайки се на неназован източник, казва, че няколко лидери от ЕНП, включително българският премиер Бойко Борисов, обвиниха Меркел, че не зачита в достатъчна степен интересите на ЕНП и че на срещата на върха на Г20 в японския град Осака не направи достатъчно за Манфред Вебер, предаде Танюг.
Германският консерватор беше основният кандидат за председател на Европейската комисия, но след Осака холандският социалдемократ Франс Тимерманс се изсипа на преден план.

Базираният в Брюксел уебсайт politico.eu съобщи за “бунт” в ЕНП срещу предложението Frans Timermans да бъде назначен за нов председател на Европейската комисия, който се провежда точно преди извънредната среща на високо равнище на ЕС, насрочена за вечерта на 30 юни, по-дълъг срок от срещата на лидера на ЕНП.

“Политика” заявява, че споразумението за срещата на високо равнище на Г-20, което приключи на 29 юни в Осака, сега изглежда “като задънена улица”.

Твърди се също, че лидерите на ЕС, които дойдоха на срещата на върха тази вечер, посочиха, че ЕНП, към която принадлежат демокрациите на Меркел, е в опозиция.

“Хина” съобщи, че Меркел за пръв път излезе от срещата на лидера на ЕНП.

Според изявление на генералния демократ Пол Жемаяк за обществената служба на ARD, той очевидно не е бил готов да се откаже от Манфред Вебер като водещ кандидат за президент на Европейската комисия.

“Той има най-големия блок зад него … Ето защо Манфред Вебер трябва да стане президент на Европейската комисия. Всичко друго би било невъобразимо – каза Заметяк.

Според информация “Политика”, получена от трима неназовани дипломати, споразумението на заседанието на 30 юни най-вероятно няма да бъде постигнато. Един от неназованите източници съобщи и говори за провеждането на нова среща на върха на ЕС, а потенциалната дата е 15 юли.

Операторите от други европейски политически групи казват, че сега работи по нов план, който включва възможността либералният кандидат Маргрете Вестегер, датски политик, който досега е бил комисар на ЕС за конкуренцията, да стане председател на Европейската комисия.

Изявления на други официални лица, които казват, че консервативният френски политик Мишел Барни, главният преговарящ на ЕС във връзка с “Брегзита”, се завръща в надпреварата за новия ръководител на Европейската комисия.

Вечерта, която трябваше да отвори срещата на върха на ЕС, трябваше да започне в 18:00, но беше изместена за 45 минути; Междувременно консултациите с френския президент Емануел Макрон бяха проведени от председателя на Европейския съвет Доналд Туск и от лидерите на Вишеградската група (Чехия, Словакия, Полша, Унгария).

Източник: srbin.info

И така нашенският Юда дали Меркел не познава, само дето Бойко Борисов за България носи само лоша слава.

Виж още от: bulpress.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.