РАЗТЪРСВАЩА, но поучителна история. Отделете минутка от времето си, за да я прочетете!

РАЗТЪРСВАЩА, но поучителна история. Отделете минутка от времето си, за да я прочетете!
Предан син води в изискан ресторант своя доста възрастен баща. Иска да му поръча нещо вкусно и любимо за ядене.

Баща му е доста стар и когато започва да консумира храната, тя пада по ризата и върху панталоните му.

В това време хората, насядали по другите маси, започват да гледат с отвращение и обръщат главите си настрани. Въпреки всичко това, синът запазва спокойствие.

След като приключват с вечерята си, синът помага на баща си да отидат до тоалетната. Преди това той изтупва падналата храна от панталоните на баща му, сресва косата му и му слага очилата.

След като се връщат от тоалетната, в ресторанта цари тишина. Чува се само шепот на възмутени хора за случилото се – как може на публично място да се разхвърля храна, да се разваля вечерята на хората.

Синът вика сервитьора за да му плати, а когато тръгват да си ходят с баща си, от масата става възрастен човек и казва на висок глас:

– Извинете, но мисля, че оставихте нещо.

Синът бръкнал по джобовете си, поогледал се наоколо и му отговорил:

– Нищо няма, не сме оставили нищо!
Възрастният мъж продължава на висок глас:

– Напротив, оставихте по нещо за всеки, който седи в този ресторант! Оставихте им важен урок за всеки син или дъщеря и надежда за всеки родител!

Изведнъж всички млъкват. Всеки един, който стои в ресторанта, се замисля, осъзнава се и се засрамва, че е осъдил тази хора.

Защото най-голямата награда за възрастния човек е когато неговите синове и дъщери се грижат за него дори когато е на преклонна възраст. Защото нашите родители винаги ще имат нужда от почит и уважение!

СПОДЕЛЕТЕ тази история, ако е поучителна за вас! / skafeto

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.