Канада увеличaва приема на имигранти

Канада увеличaва приема на имигранти
Канада вероятно ще увеличи броя на имигрантите от 300 000 на 450 000 души на година, предаде Си Би Си (CBC), цитирана от БТВ.

По данни на телевизионния канал, в най-скоро време либералното правителство на страната може да съобщи за това решение. Предполага се, че в следващите пет години – от 2017 г. до 2021 г., в Канада всяка година ще пристигат по 450 000 мигранти. Става въпрос главно за икономически мигранти, тъй като страната търси специалисти в различни области, за да осигурява ръст на националната икономика.

Експертите отбелязват, че инициативата, без съмнение, се нуждае от обсъждане на фона на ръста на безработицата сред младите канадци. Въпреки това те отбелязват, че страната се нуждае от специалисти.

Доцентът от Торонтския униврситет Емили Гилбърт заяви: „Както се очаква, увеличаването на икономическите имигранти със 150 000 души няма да застраши образователната система, транспорта или здравеопазването, но трябва да се очаква, че нарастването на населението ще направи необходимо увеличаването на държавните инвестиции в тези сектори”.

През 2016 г. Канада ще приеме 300 000 имигранти, включително 30 000 сирийски бежанци.

Традиционно в Канада пристигат мигранти от страните от Източна Европа, включително България, Близкия изток, Азия, Африка, Русия, Украйна, Беларус. Източник:worldbg.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.