Историята на отиващ си народ от този свят

Историята на отиващ си народ от този свят


Народ, който не познава историята си и не я пази е обречен на изчезване!
В историята на Европа по време на “Великото преселение на народите” (IV-VII в.), пък и подир него, се вплитат множество племена и народи. Много от тях оцеляха и създадоха свои държави, народности и култури, но повечето (хуни, авари, печенеги, кумани и др.) оставиха само имената си в историческите хроники.

Оцеляха онези, които успяха да се приобщят към християнството и свързаната с него духовна култура (литература, изкуство, образованост), т.е. към нормите на тогавашния европейски универсализъм.

Сред всички негови компоненти сякаш най-голяма значимост има писмената култура, книжовността. Едва ли случайно в своя поетичен ” Проглас към Евангелието” св. Константин-Кирил Философ почти афористично е написал: “Голи са без книги всички народи, не можейки да се борят без оръжие”.

Азбуката ни – буквите са нашите войници, които са покорили стотици милиони и територия не малка в света !
Поради що се срамуваме да се наречем Българи още не зная !
И ние сме дали нещо на света, но какво ще дадем на децата си? Семената на омразата са посети, полети с бедност и наторени с толерантност оставихме родното – нашето, а прегърнахме – другото, чуждото и то не ще милее за Родина, защото род няма! Земя напоена с кръв не се продава, но буренясва и опустява!
Пуста е, пуста е и душата щом Господ в нея я няма!

Горди сме били когато с меч в ръка земята бранили сме ние, но днес не е така – всеки може да си я премине. Загубили сме суверенитет, отслабени сме като народ и държава и това е, защото управниците ни са слаби пред другите държава и безмилостни пред собственият си народ, народ, който е е превърнат в роб!
Това, което 500 години други не успяха, днес националните предатели успяха малко по-малко!

Системата ни убива докато сме разединени, докато се вдигаме по двама, по трима системата ще ни убива, но не системата се предава, а народът, който емигрира и този тук дето остана!
Силни сме на маса, но не и на дела затова и народът оскотя !
И преди е имало система, но тя в гордост и родолюбие възпитава и през границите ни и пиле не минава!
Днес ние изоставихме нашата Родина, а после викаме, че тя абдикира!

Виж още от: bulpress.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.