Измамният Лондон! Тръгваш за големите пари, а се оказваш в…

Измамният Лондон! Тръгваш за големите пари, а се оказваш в…

Забелязвам, че много хора звънят и питат за документи и за работа. Няма лошо. но…

Може ли да си тръгнал в чужда държава да живееш и да не си си проверил от България предварително къде отиваш, какво се изисква за да работиш, да си оправиш английския език и тогава да хванеш самолета, пише един българин в e-vesti.co.uk.

Лакардиите на приятелите за многото пари, които изкарват в Лондон често се разминават коренно с реалността, защото им спестяват разходите, които плащаме, за да живеем и работим в един от най-скъпите градове за живеене на земята-Лондон.

Нататък-все по-често форумите се пълнят с потресаващи истории за българи, които за пари мамят други българи с обещания за уредена работа, документи, и едва ли не се иска от теб само да дойдеш в рая Лондон.

Или четем във Фейсбук зов за помощ на някой, който няма пари да си плати наема и трябва да живее по паркове и градинки, поне обществените паркове и градинки си имат работно време, в което могат да се ползват.

А когато хората му напишат агенции за работа им обяснява, че няма пари да си зареди ваучер на телефона.
Недопустимо е предоверяването на непознати. Не че нета дава реална представа за всеки и всичко, по ред причини, но просто така да се юрнеш в друга държава, доверявайки се юнашки често на световно непознат човек за мен е неразбираемо.

Много често идващите в Англия и Лондон взимат със себе си и децата си, без да са проверили, че минимално изискване е децата да имат самостоятелна стая, което в началния им период на престой не могат да си позволят по финансови причини.

И после четем как им взимат децата, защото родителите не спазват изискванията на държавата, в която са ги довели. Измамният Лондон….Малко малки мисли…. /Petel

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.