Една история за най-скъпият подарък на света

Една история за най-скъпият подарък на света

Това е истинска история, за едно семейство с четири деца. Те са  многолюдно семейство с няколко деца – цели 4.

Мъжът и  съпругата му  упорито работят, за да се прехранят, но много често имат големи трудности. Нормално, като повечето семейства в България. Малко преди Коледа, децата им заявили, че тази година ще поискат много скъпи подаръци. Бащата много се притеснил, а после с жена си обсъдил.

Нямали кой знае колко много излишни пари за нещо по-различно от стандартните дребни подаръци.

Но все пак, Коледа било, подготвили се, направили уговорки, вероятно щяло да бъде телевизор, лаптоп, нови телефони, за всичко се уговорили, ако има нужда, да вземат  кредит или заем от приятели, но да не разочароват децата си.

Няколко дни преди празника получили и затворен плик с желанията на децата. Със затаен дъх и доза притеснение зачели:

Мили мамо и тате!
Искаме да си пожелаем за тази Коледа следните подаръци:
– здраве
– щастие
– да сме винаги заедно, както сме били досега
– никога да не ви разочароваме
-винаги да се обичаме

Това са нещата, които бихме искали да получим.
Обичаме ви!
Това била най-хубавата им Коледа заедно, бедна, но с най-великите подаръци на света.

За нас празниците се измерват с материалните неща – нов телевизор, кола, нов предмет или порердната дрънкулка. Но колко често се сещаме за това, че празникът е това да  има с кого да бъдеш и с кого да споделиш момента.

И това да е човек, когото обичаш. Прочетете тази история и се сетете за нея, когато наближат празниците. Не я забравяйте, тя ще ви подскаже кои са “най-скъпите подаръци”. / media.newage.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.