Чудото се случи: Божията майка се яви на монаси и отправи послание към вярващите

Чудото се случи: Божията майка се яви на монаси и отправи послание към вярващите

Бдение на монаси се е провело в българския манастир „Свети Георги” в Атон. По време на снощното бдение, на монасите се е появила Божията майка, която е отправила послание към православните християни.

Тя е заръчала всеки вярващ, да сложи кръст на входната врата на дома си, за да се предпази от пандемията, която е обхванала света или да помаже вратата с елей – маслиново олио, зехтин.

Миропомазването е едно от седемте основни църковни тайнства. В православната традиция то се извършва непосредствено след кръщението. Физическата му страна включва нанасянето на предварително осветено миро върху челото, ръцете и краката на приемащия кръщение.

Символиката на това тайнство е свързана с печата на Светия Дух, който възстановява първоначалната чистота на човешката природа и божественото подобие, осквернено от първородния грях.

При извършване на Миропомазването се изрича молитвената формула:

„Печат дара Духа Светаго“ (на гръцки: Σφραγὶς δωρεᾶς Πνεύματος Ἁγίου; на български: Печатът на дара на Светия Дух)

Loading...

Тя препраща към символиката на празника Петдесетница (слизането на Светия Дух над апостолите и създаването на Христовата Църква). / източник

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.