80-годишна българка полетя от Европейския мост в Австрия

80-годишна българка полетя от Европейския мост в Австрия
Една българка от Варна покори с бънджи скок Европейския мост в Австрия, обявен за едно от десетте места в света, които са най-страшни за скокове от този род.

След 13 години активни екстремни преживявания, 80-годишната варненка от дряновски произход Пенка Балева най-после постигна върха на мечтите си.
Преливаща от радост и с възглас “За България!” тя полетя от 192-метровия мост, намиращ се южно от австрийския град Инсбрук.

Освен, че е високо, пътното съоръжение впечатлява и с живописните си завои, които се извиват цели 777 метра между алпийските върхове. Денят за този рекорд бе избран специално – 15 август, празникът на Варна, когато православната църква отбелязва Свето Успение Богородично.

Както винаги, след всяка своя екстремна проява, Пенка Балева въодушевено поздрави България, Варна и Дряново.
Тя благодари на хората, които са я подкрепили за осъществяването на лелеяната й мечта – а именно приятелите й от “Винпром Пещера”: “Пожелавам им високи полети в бизнеса! Нека да се леят вината, както благородството им”.
За 13 години членство в любимия си клуб за екстремни спортове “Адреналин” – Варна, Пенка Балева има осъществени 14 тандемни парашутни скока от различни височини – между 3 000 и 5 000 метра, и 39 бънджи скока. Смелата варненка ще се прибере в България след няколко дни със специален сертификат, който документира сегашния й рекорден скок с бънджи от 192 метра.
След скока смелата Пенка Балева заяви, че е благодарна на всички хора, които имат сетива да оценят спортните й прояви на тази възраст.
“Изключително много ценя подкрепата от семейството си, без която не бих била това, което съм днес” – каза още тя. / Ruse24.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.