Мая Манолова влезе във война с мафията на боклука!

Мая Манолова влезе във война с мафията на боклука!


Мая Манолова има решение за боклука! Мая Манолова има решение за боклука, които ни зарива. Тя и нейният екип „Изправи се.БГ“ заедно с инициативните комитети от страната предлагат решение на проблема с вноса, съхранението и третирането на отпадъци в страната, иницииран от гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и инициативни комитети, занимаващи се с проблема от София, Шумен, Попово, Пещера, Батак, Севлиево, Благоевград, Враца обсъдихме и решихме да представим приложения законопроект за изменение на Закона за управление на отпадъците с конкретни предложения за решение на този проблем. През последните години вносът на отпадъци в България с цел съхранение и третиране се е увеличил 15 пъти. Според официални данни на Евростат през 2011 година той е бил 10 000 тона, а през 2017 г. внесените в България отпадъци са над 150 000 тона.

Публично известните данни за 2018 година показват, че тя е била рекордна за вноса на отпадъци в страната спрямо предходните 10 години. В това се включиха стотици граждани и експерти като бе анализирано огромно по количество информация.

Решение има, стига да се мобилизират от ГЕРБ и от БСП, и всички парламентарно представени партии и може да се промени закона и да се приложи, така че това безконтролно замърсяване да се намали и да се върви към посока оптимизация и спиране на това, което се случва.

Гражданите по места и инициативните комитети съзираха за проблема, юридическият екип на Мая Манолова и тя впрегна огромен интелектуален и професионален екип за да се намери решени на проблема. За кратко време бяха анализирани десетки европейски и световни практики. За кратко време бяха обиколени десетки сметища и общини като навсякаде се търсеха решения.

Екипът на „Изправи се.БГ“ заедно с гражданските инициативи и комитети от София, Шумен, Попово, Пещера, Батак, Севлиево, Благоевград, Враца изготиха план за решение и сега трябва държавата да си свърши работата, трябва граждански натиск, трябва и политическа воля! Хайде сега да видим политическите партии дали искат ли, могат ли да гласуват законови промени, с които да се спре това или мафията на боклука е по-силна от правителство?

Виж още от: bulpress.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.