Когато никъде в Европа не е имало нито една държава, българите са имали

Когато никъде в Европа не е имало нито една държава, българите са имали
Искам да препоръчам едно поведение и моля да не ми се сърдите. Невежеството е страшен бич, а мисля, достатъчно сме бити за да се поучим от грешките си.

България е имала много приятели, които са ставали смъртни врагове и достатъчно врагове, които са ни вадили от огъня.

В този смисъл всеки съзнателен гражданин трябва да е убеден, че няма вечни приятели, нито вечни врагове.

Любовта и признателността не се предават по наследство и виждате сами, че дори на собствените си деца трудно можем да повлияем.

В минали времена, наши врагове са създали и внушили мита, че България е била империя! Не повтаряйте лековато твърдения, които освен, че не са истина не са и във ваш интерес. Нещо повече, чертаят се и карти на света, в които България е изобразена и очертана като империя.

Империите са съвкупност от много народи и националности завладени, подчинени и защитени от общ закон. Управляват се от император.

Българите никога не са имали император макар, че в исторически план и такива ни измислят.

Тайното и най-могъщо оръжие на българите в цялата ни история е думата „държава“.

Когато другите са имали племена, подчинени в империи, ние пак сме имали собствена държава. Когато никъде в Европа не е имало нито една държава, българите са имали. Само през държавата може да обясните нацията като културна общност!

В империите това не съществува. Накратко.

Имаме интерес от знанието, че българите имат и винаги са имали държава.

В нея са били асимилирани всякакви народности, които не след дълго са ставали българи по собствена воля. Било е гордост за тях! И мисля да продължим да го правим така, както ни е завещано от хилядолетия… / Николай Марков

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.