Александра Фейгин записа историческо класиране на Световното по фигурно пързаляне (видео)

Александра Фейгин записа историческо класиране на Световното по фигурно пързаляне (видео)
Младата ни надежда Александра Фейгин записа историческо класиране на световното първенство по фигурно пързаляне.

Българката се представи отлично във волната програма в японския град Саитама и завърши на рекордното за страната ни 17-о място.

Така 16-годишната ни състезателка изравни най-доброто представяне на българка на такъв форум. За последно Виктория Димитрова завърши именно на 17-а позиция на световното през 1992 година.

Иначе възпитаничката на Ина и Андрей Лутай записа най-високи оценки за волна програма и сбор. Днес изпълнението й върху постнановката “Пасажери” и саундтрака на филма “Гранд хотел Будапеща” заслужи 108.62 точки, а крайната й оценка е 165.31 пункта.

Саша изпълни седем тройни скока, от които луц, флип, салхов и по два тулупа и ритбергера. Комбинациите й бяха троен ритбергер с двойни тулуп и ритбергер и серия от два двойни аксела. Пируетите взеха ниво на трудност 4.

За Фейгин композицията, с която се състезава на леда в Япония е нова. За първи път тя я представи преди 2 седмици на световното първенство за девойки, където завърши на 22-ро място.

Световна шампионка стана златната медалистка от олимпийските игри в Сочи Алина Загитова от Русия. Втора е Елизабет Турсинбаева от Казахстан. Евгения Медведева е трета.

Източник: offnews

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.