Шапки долу! Таня от Математическата пребори над 35 000 кандидати от цял свят

Шапки долу! Таня от Математическата пребори над 35 000 кандидати от цял свят
Възпитаничката на ОМГ „Акад. Кирил Попов“ Таня Оцетарова се пребори с над 35 000 кандидати от цял свят, за да получи одобрително писмо от считаните от много хора за едни от най-добри университети в света – Принстън и Станфорд.

Принстън предлага на Таня 93% покрити разходи и стипендии, а Станфорд осигурява над 95% от средствата, необходими за образованието й.

Таня е 18-годишно момиче, което обича математиката, пъзелите, както и да играе карти с приятели. Най-голямата си страст открива още в 3-ти клас, а именно математиката.

Печели редица състезания, но по-късно по-големите ѝ съученици я насочват от състезателната в проектната математика, където тя постига успехи на национално и световно ниво.

През 2017 Таня представи България на едно от най-големите научни състезания – Intel ISEF в Лос Анджелис, Калифорния, както и на най-голямата лятна изследователска школа в света(RSI), провела се в Масачузетския технологичен институт(MIT).

Това е само една малка част от разнообразното и впечатляващо CV на Таня. Подготовката на Таня за университети от Бръшляновата лига в САЩ започва преди години.

Процентът на приемане с всяка година спада все повече и повече поради големият брой кандидатури, а конкуренцията е убийствена.

След тези два огромни успеха абитуриентката може да избира между два невероятни университети, за които повечето бъдещи студенти могат само да помечтаят.

Loading...

Таня споделя, че без съдействието на МГ „Акад. Кирил Попов“ приемът би бил невъзможен, искрено благодари на директора на гимназнията Ивайло Старибратов и класния си ръководител – Кремена Симеонова. / plovdiv24.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.