Колежка на брутално убитата Виктория Маринова показа ВИДЕО, което потресе цяла България

Колежка на брутално убитата Виктория Маринова показа ВИДЕО, което потресе цяла България
Йеромонах Георги от Троянския манастир е изгонил от храма малко момиченце с аутизъм и майка му в навечерието на светите дни на Рождество.

Скандалното поведение на отеца е заснето на видео и беше споделено от майката Кристина Борисова, която е журналист от русенската телевизия ТВН. В същата медия работеше Виктория Маринова, която през лятото беше жестоко изнасилена и убита, пише Dir.bg. Eто какво сподели нейната колежка в профила си във Фейсбук:

„За изминалите 5 години никога не съм писала подобна публикация, но след случилото се, просто няма как да се въздържа от коментар. ЗАРАДИ ДЪЩЕРИЧКАТА МИ!… На 16 декември с дъщеря ми и наши приятели посетихме Троянския манастир. Както повечето от вас знаят, там се намира Чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление. Не е случайно, че именно там потърсихме Божията сила.

Дъщеря ми – Емма – е на 5 години и е с поставена диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Тя не говори, има известни затруднения в комуникацията, но е спокойно дете. Умее да се справя в различна обстановка, но не и според духовните лица в Троянския манастир. С много болка изписвам тези думи. Никой не иска да се сблъсква с тази част от живота – сигурна съм. Но аз съм майка.

Майка на дете с проблем. И ако това да ме изгонят от заведение, защото аниматорката (например) не може да се справи с детето ми, е нещо нормално в моя живот, то това духовно лице да ме изгони от свещен храм, защото детето ми „вика и крещи“, е нещо, което не мога да оставя в пространството. Църквата е като опора за тези, които влагат надеждата си, че предстоят хубави неща в живота ни. Място, кътче, където да се помолиш тихо и да се надяваш тайничко на изцеление – че от утре детето ти ще проговори, например. Е, след това видео, може би ще ме разберете, че е трудно да повяврвам в нещо.

Вече… Все пак остава Доброто, което никой не може да изтръгне от сърцето ми. Знам, че някъде там, във времето, ще дойде момент, в който Емма – моята малка дъщеричка, ще усети света по начина, по който ние го усещаме. Без някой да я обвинява затова, че е различна. Аз съм част от МАЙКИТЕ. Майките, които се борят за правото децата да не бъдат оставени настрана, а да бъдат част от нашето общество.

Защото обществото сме всички ние – без значение от поставената диагноза. Надявам се, че това видео ще стигне до тези, които трябва да го видят. Съжалявам, мила Емма, че беше и ще бъдеш свидетел на още НЕсправедливости. Възмездие ще има.

Независимо дали в църквата или извън нея. МАМА ЩЕ Е ВИНАГИ ДО ТЕБ! Извинявам се на всички онези, които ще ангажирам емоционално с това видео. Но…, ако го пазя вътре в себе си, просто ще се взривя.

А и едва ли ще помогна на детето си. Желая весели празници на всички. Все нещо хубаво ще се случи… някога. :)“.

Loading...

Днес журналистката написа, че е длъжна да публикува и официално извинение за случилото се от Величкия епископ Сионий, който е игумен на Троянската света обител. В него той заявява, че йеромонахът ще бъде наказан. / blitz.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.