За времето когато дневният ни бюджет беше 20 стотинки и ученическият стол беше безплатен

За времето когато дневният ни бюджет беше 20 стотинки и ученическият стол беше безплатен Като малко дете първолак, си спомням, че майка ме изпращаше на училище с 0,20 ст. Всеки ден това бе моят бюджет.

С тях си купувах баничка с масло,кифла с мармалад или един  сандвич с кренвирш,така се казваше не хот- дог, с хубав бял, вкусен хляб, чубрица и истински сварен кренвирш.

През голямото междучасие ни сипваха какао с мляко, всеки си носеше своята чаша, а на обяд за 0,35 ст. имаше вкусен обяд в ученическият стол…тъй като ходех и на занималня ни се полагаше следобедна закуска от кекс, кифла с мармалад от шипки, макова кифла или тутманик….имаше и рогче.

Тези вкусове от детството ми вече никъде ги няма…а най важното е , че майка ми е взимала 120 лв. заплата тогава и всичко имаше, нищо не липсваше, даже родителите ми са спестявали….

По-късно вече в СПТУ по ПС в гр.Стара Загора,ученическият стол беше напълно безплатен.

Всеки месец ни се даваха купони за закуска,обяд и вечеря,които трябваше да заверяваме за всеки следващ ден.

Loading...

Общежитието към училището беше също напълно безплатно. / bgspomen.com

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.