Двама българи са сред най-успелите в света според Forbes

Двама българи са сред най-успелите в света според Forbes Двама българи – Екатерина Карабашева и Христо Тенчев, попаднаха в престижна класация на Forbes за най-успелите предприемачи в социалната сфера в Европа под 30-годишна възраст, пише money.bg.

Карабашева е на 26 години и е създател на мобилното приложение Jourvie, което е насочено към хора с хранителни разстройства, които се опитват да се върнат към нормалния хранителен режим.

Софтуерът предлага различни техники, като воденето на дневник за това, какво сте яли и мотивиращи стратегии, които потребителите могат да използват по време на възстановителния процес.

Jouvrie е пуснато през миналата година и от тогава приложението е било свалено над 10 500 пъти и има повече от 1500 активни потребители.

Тенчев е съоснователят на Софтуерния университет в София. През образователния център вече са минали над 33 000 студенти, получили квалификация в IT сферата и предприемачеството, а 97% от тях веднага са успели да си намерят работа по специалността.

Loading...

Освен това едва на 18 години Тенчев става съосновател и на компанията за видеоигри XS Software, чиито печалби се равняват на над 5 милиона евро годишно. /Кмета

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.