Учител от Асеновград връща забравена традиция: Сутрешната гимнастика преди часовете

Учител от Асеновград връща забравена традиция: Сутрешната гимнастика преди часовете
Всички, които сме поне над 30г. си спомняме за сутрешната физзарядка преди часовете, която така не обичахме, но пък влизахме в часовете здрави, с румени бузки и ведро настроение.

Една традиция, която бавно и незабележимо се изкорени от българските училища, но остава като мил спомен в сърцата на всички, които са го изживели.

Image result for сутрешна физзарядка

Преподавателката по физиеско възпитание Христина Филипова в ОУ “Христо Ботев” в Асеновград не се води по модерните стратегии за детето, а напротив – решава да върне утринната гимнастика преди часове за учениците.

Тя винаги е учила своите ученици, че най-важно от всичко е движението , защото то носи най-голямото богатство – здравето. Всяка свободна минута Христина Филипова или танцува, или поема по пътеките из планината, която тя толкова обича.

Image result for сутрешна физзарядка

Дошъл момент в който тя просто решила, че е време да промени нещо и да накара подрастващите да се движат повече, защото не е тайна, че в последно време се наблюдава масово застояване у дома и пред телефони, компютри и таблети.

Всичко започнало на още 22 март тази пролет, когато малки и големи се радвали на първата пролет и слънчево настроение. Учителката подканила своите ученици да пристигнат 30 минути преди часовете, за да се включат в инициативата. Първоначално много малко от възпитаниците на училището приели идеята, но постепенно се включали все повече деца, които се забавлявали истински със своите съученици.  

И така от този ден нататък, всяка сутрин, точно в 7:45 ч. дворът на ОУ “Христо Ботев” в Асеновград е огласян от музика и детски смях.

Директора, учители и управата на училището подкрепят с две ръце тази прекрасна инициатива и се обединяват над общата кауза, а именно да научи децата на постоянство, воля и ползата от движението, което всички ние често забравяме прекарвайки дълги часове в офиса, пред компютъра или телефона.

Споделете тази прекрасна инициатива с вашите приятели за да стигне до повече хора!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.