Утринна гимнастика преди часовете (ВИДЕО)

Утринна гимнастика преди часовете (ВИДЕО)
Учител от асеновградско школо събира на утринна гимнастика ученици, преди да започнат часовете.

Христина Филипова е преподавател по физическо възпитание от дълги години от ОУ “Христо Ботев” в Асеновград.

Тя винаги е учила своите възпитаници, че движението е най-важно от всичко, защото то носи най-голямото богатство – здравето. И всяка свободна минута Христина Филипова или танцува, или поема по пътеките из планината.

Един ден решила, че трябва да накара подрастващите да се движат повече, защото не е тайна, че в последно време се наблюдава масово застояване у дома пред компютъра.

Откриваме я в уреченото време на очакваното място. Пред екипа на Actualno.com Филипова разказа, че идеята за утринната гимнастика се родила още през миналата година и постепенно започнала да набира популярност.

Тъй като гимнастиката се провежда в двора на учебното заведение, през зимата инициативата била преустановена.

Точно на 22-ри март, когато всички посрещаме пролетта и слънчевото настроение, Христина Филипова решила отново да започне да събира малки и големи за сутрешно раздвижване. Постепенно тя започнала да приканва своите ученици и колеги да пристигат в училището половин час по-рано, за да се включат в инициативата.

Първоначално идеята била приета от малък брой от възпитаниците на школото, но когато съучениците им видели, че е не само полезно, а и забавно, също започнали да участват. И така, вече всяка сутрин, точно в 7:45 ч. дворът на ОУ “Христо Ботев” в Асеновград е огласян от музика и детски смях.

А целта, казва Христина Филипова, е повече деца да бъдат “заразени” от магията на танца, да се научат на постоянство и да обичат движението повече от застояването пред телевизора или компютъра. / Актуално

Учител от асеновградско школо събира на утринна гимнастика ученици, преди да започнат часовете.

Учител от асеновградско школо събира на утринна гимнастика ученици, преди да започнат часовете.

Gepostet von Новини от Асеновград am Sonntag, 24. März 2019

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.