Разберете кой вид интуиция имате лично вие и как да я използвате

Разберете кой вид интуиция имате лично вие и как да я използвате
Някога казвали ли са ви да следвате интуицията си, след което сте се чудили точно какво означава това?

Психологът Джеймс Хилман определя интуицията като директно чувство на знание, което човек може да изпита без дори да се е замислил. 

Интуицията идва при нас като внезапна идея,

като определена преценка, като осъзнато значение. С интуиция ние дори не трябва да се замисляме за нещо, ние просто го знаем.

Но все пак за някои хора е трудно да усетят и да се доверят на интуицията си. За някои от нас интуицията се явява само като шепот. Може да е трудно да го разграничим от нашите страхове, които често ни говорят с по-силен глас.

Замислете се за всички пъти когато е трябвало да поемете някакъв риск сте чували гласът да ви казва: „Какво си мислиш, не можеш да направиш това!“ Може да е трудно да различим двата гласа.

Има един лесен начин да разграничим страха от интуицията – интуицията ни помага да се придвижим по пътя към мечтите си, а страхът ни отклонява.

Интуицията ни може да бъде разделена на 4 категории, в зависимост от това как тя може да ни помогне в преодоляването на различни предизвикателства.

Ясновидство. Интуитивно провиждане

Това е светкавичното видение в съзнанието ви, което ви показва някакво бъдещо събитие, което по-късно ще разпознаете.

Тези видения може да изглеждат като сън. Често пъти те служат като предупредителен знак, а други пъти ни карат да си спомним за стар приятел, който в следващия момент изведнъж решава да ни звънне.

Интуитивно чуване

Това е способността да усещаме честотите и вибрациите резониращи вътре в самите нас. Най-често това се изразява в глас, който чуваме в главата си.

Може да чуем предупреждение или да получим насоки от родител, без значение жив или починал, както и от други авторитетни за нас фигури в живота ни.

Интуитивно усещане

Това е усещането на емоции и енергии, които може и да идват от друг човек. Може внезапно да се почувствате емоции на тъга, защото седите до човек, който е депресиран.

Това може да е или негативно, или позитивно в зависимост от гледната ви точка, защото ви дава възможността да усетите чувствата на другите и след това да им помогнете.

Интуитивно знание

Това е моменталното знание, което може да изглежда като инстинкт. Попадате на проблем, чийто решение веднага се изяснява в главата ви, без дори да е нужно да си помислите за това.

Но интуицията ни не винаги може да ни упъти към правилното действие или разбиране. / poznanieto.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.