Пловдивският виртуоз Николай Маринов – единственият българин на галаконцерт в Роял Албърт Хол

Пловдивският виртуоз Николай Маринов – единственият българин на галаконцерт в Роял Албърт Хол
Младият пловдивски пианист Николай Маринов ще свири в култовата зала „Роял Албърт Хол“ в Лондон

Той е единственият българин, включен в концерта на победителите от Международният конкурс „Grand Prize Virtuoso“.

Възпитаникът на пловдивското музикално училище „Добрин Петков“ е спечелил Първа награда в своята възрастова категория.

В конкурса са участвали пианисти от цял свят, като отличия в различните възрастови групи са спечелили таланти от Русия, Тайланд, Япония, Великобритания, Люксембург, Германия, Хърватска, Малта, Китай, САЩ, Италия.

„Искаме да поздравим родителите ви и вашия преподавател Светлана Косева за качеството на вашето изпълнение. Благодаря ви, че го споделихте с нас!“ пишат организаторите. Концертът в прочутата зала, където са свирили Бийтълс, Ролинг стоунс и най- известните музиканти в света.

Изминалата 2015 година беше една от най- успешните за Николай. Младият виртуоз взе Първа награда на ” International Internet Music Competition 2015 “, Белград.

Финалист е на Трети Международен конкурс ” YOUNG TALENTS AND ORCHESTRA ” 2015, Италия, където от 60 участника, само 8 са допуснати да свирят симфоничен концерт с филхармоничния оркестър на Барласина, Италия.

През декември той изправи на крака публиката в Националната опера „Бастилията“ в Париж, където успешно представи България в гала концерта на лауреатите от Международния конкурс „Grand Prize Virtuoso-Paris“. Пианистът участва и в Коледния концерт в Карнеги хол в Ню Йорк. / bglev.org

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.