Няма по-евтино и по-мощно лекарство! Но си го направете сами! (много е лесно)

Няма по-евтино и по-мощно лекарство! Но си го направете сами! (много е лесно)

Читатели потвърдиха нещо, което се знае отдавна, но силата на това лекарство за здраве се утроява ако си го направим лично у дома!

Най-доброто, най-мощното и същевременно най-евтино лекарство за здраве – рецептата му ни изпратиха читатели от Велико Търново, макар че този факт се знае отдавна. Става дума за прочутата клеева тинктура, която действително е уникален природен цяр за редица болежки.

Мира и Валентин Григорови обаче ни просветиха в тайната на това как сами да си направим това лекарство за здраве у дома. „Вярно е, че се продава готова клеева тинктура във всяка аптека, но когато лично си я приготвим вкъщи, знаем най-добре какво сме сложили вътре и че няма никакви химии или вреден спирт“, пише семейството.

А ето я и самата рецепта, която не представляла никаква трудност, както се уверихме сами. Необходимо е да си закупим прополис – продава се във всички пчелни магазини под формата най-често на пръчки от по 30 грама.

После, когато вече сме натрошили прополиса, трябва да го смесим с чист спирт, най-добре той да е зърнен спирт от 95 градуса. От него ни трябват сто грама, които смесваме с прополиса.Взима се една такава пръчка и се слага за едно денонощие във фризера. Целта на поставянето му във фризер е, че иначе силно лепкавият прополис, става крехък и чуплив, и с помощта на един чук лесно можем да го натрошим и да го стрием под формата на прах.

„Имайте предвид, че такъв зърнен спирт е сравнително трудно откриваем. Затова, ако не може да се снабдите с него, тогава най-добре поставете прополиса в чиста водка. Много важно е да знаете, че всички спиртове, които се продават по аптеките, не стават за пиене, а са само за външна употреба, затова или зърнен спирт, или водка“, обясняват читателите семейство Григорови.

След като се смесят спиртът и прополиса, ако последният е стрит на фини частици, то полезните му вещества бързо се разтварят в спирта. Трябва да съхраняваме нашата домашна клеева тинктура на тъмно и хладно място за 5-6 дни като през това време често разклащаме шишето. Чак после я прецеждаме и започваме да пием от нея на капки – по 30 капки за възрастен човек дневно, а ако вече сме се разболели от грип, вирус или настинка, по 30 капки – три пъти дневно.

Това нещо е истинска панацея за здраве като засилва имунната система, бори вирусите, помага за лечението на болни венци, оправя стомаха и какво ли още не. Опитайте, няма да съжалите! / докторбг

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.