Къде са ни парите от боновите книжки

Къде са ни парите от боновите книжки
Непрекъснато слушаме колко финансово стабилна и дисциплинирана държава сме. Имаме нулев бюджетен дефицит, ръст на вътрешния брутен продукт 3,6%, голям излишък. Чудесно!

В същото време се борим, не ние, правителството, да влезем в еврозоната. То е нещо като напразните надежди, че нещо ще се промени за нас към по-добро отпреди 10 години, когато ни взеха в Европейския съюз.

Аз имам 38 години трудов стаж – честен труд. И не натрупах нищо, никакви имоти. И досега се учудвам как някои станаха милионери и милиардери.

С честен труд това не е възможно! Честните българи с надежда участваха в масовата приватизация, която само взе парите ни и сега имаме само едни бонови книжки, в които пише на кои фондове сме си дали парите.

Само че не мога да ги намеря тези фондове и тяхната собственост. Да не говорим за дивидентите, които трябваше да ми платят през всичките тези години.

Никой вече не говори за масовата приватизация и голямата лъжа за хората. Някой ще се досети ли да се повдигне отново този въпрос, или това отново е заметено под килима на демокрацията?

Ако влезем в еврозоната и ние доживеем това, дали пенсията ми ще стане като минималната на другите европейци?! / В. Александрова, София

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.