Кирил Добрев поема кормилото на предизборният щаб на БСП

Кирил Добрев поема кормилото на предизборният щаб на БСП


Кирил Добрев …

Изпълнителното бюро на БСП набъбва- то вече е със състав от 21 души, след като бе увеличено със седем нови членове. Това е един от резултатите на продължилото няколко часа заседание на Националния съвет на БСП.
Вторият резултат – народният представител Валери Жаблянов беше изваден от състава на оперативното ръководство по предложение на лидера на партиятя Корнелия Нинова. Тя поиска оставката му с три аргумента: за това, че не се е постарал достатъчно да подготви доклада за конгреса, за недобра работа на Комисията по идейното и програмно развитие на партията и за отсъствието му от заседанието на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, което се е състояло през тази седмица. Жаблянов е бил освободен с над 60 гласа “за”, десетина “против” , а останалите членове на Националния съвет са се въздържали от гласуване.

Жаблянов коментира, че въпросът за идейната дискусия в БСП стои и е важно да се изясни до каква степен партията е лява и социалистическа. Според него сегашната политика на БСП в опозиция не може да спечели огромната подкрепа на българските граждани. БСП се нуждае от преосмисляне на досегашната опозиционна линия. Очевидно е, че това, което ние имаме предвид под опозиция днес, не е това, което очакват българските граждани, каза още той.

Националният съвет на БСП избра и предизборен щаб за местните избори. За председател бе утвърден Кирил Добрев. В щаба влизат Деница Златева, Владимир Москов, Вяра Емилова, Драгомир Стойнев, Ивелин Николов, Бояна Бозаджиева, Атанас Атанасов, Асен Гагаузов, Атанас Зафиров, Атанас Костадинов, Георги Свиленски, Калинка Николова, Георги Чакъров, Пенка Йорданова.

Пленумът е приел и финансовия отчет за полугодието на 2019 г. с мнозинство. На членовете на НС на БСП са били предоставени всички документи за извършените разходи. Приет е бил и актуализиран бюджет до края на годината, както и нов щат и структура във връзка с намаляването на субсидията.
Източник:banker.bg

Виж още от: bulpress.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.