Извънредно от Острова! Лондон иска нов договор с ЕС

Извънредно от Острова! Лондон иска нов договор с ЕС
Лондон иска нов договор с ЕС след Брекзит заради…тероризма

Великобритания поиска ново споразумение за сигурност с Европейския съюз след излизането си от общността, чиято цел да бъде предотвратяване на терористични атаки. Властите в Лондон посочиха, че искат да поддържат съществуващите си партньорства чрез договора, който също така ще отвори възможност за засилване на сътрудничеството в борбата с тероризма.

Предложението идва само няколко дни, след като бомба се взриви в лондонското метро

Според правителството от съществено значение за обществената сигурност в Европа е това ЕС и Великобритания да поддържат и дори засилят сътрудничеството си след напускането на блока през март 2019 г.

Според документ по въпроса съществуващите партньорски споразумения със страни извън ЕС не са подходящи, тъй като ще се окажат недостатъчни.

В случай, че не бъде сключена подобна сделка според Лондон агенциите за сигурност ще намерят път за комуникация помежду си

Текстът посочва също, че Великобритания трябва да може да постигне споразумение с Европол, което да предвижда същото ниво на сътрудничество като досега.

Властите също така не изключват и възможността Лондон да остане член на Европол или на Европейската система за заповеди за арест.

„С ПО-БЪРЗОТО ОТ ВСЯКОГА РАЗВИТИЕ НА ЗАПЛАХИТЕ ЗА СИГУРНОСТТА Е ОТ ОЧЕВИДЕН ИНТЕРЕС ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ ТОВА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ЕС ДА ЗАПАЗЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-БЛИЗКО СЪТРУДНИЧЕСТВО В БОРБАТА С ТЕРОРИЗМА, ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И ДРУГИ ЗАПЛАХИ“, СЕ КАЗВА ОЩЕ В ДОКУМЕНТА.

Източник : БЛИЦ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.