Изваждането на мъдреците / Най-голямата стоматологична измама и защо имате нужда от тях

Изваждането на мъдреците / Най-голямата стоматологична измама и защо имате нужда от тях

Мъдреците растат в задната част на венците и са последните зъби в реда. Те обикновено растат през венците по време на края на пубертета, или в началото на двадесетте години.

Понякога има липса на място в устата за мъдреците, за да растат правилно, и могат да се появят под ъгъл или само частично да се появяват.

Редовните стоматологични посещения са важни по време на тийнейджърите и началото на 20-те години.

Ако посещавате зъболекаря си редовно, всички проблеми ще бъдат наблюдавани по-рано.

Не всички мъдреци трябва да бъдат премахнати. Ако има възможност, вашите мъдреци да предизвикат проблеми, е по-лесно да ги извадите, когато сте млади. Това е, защото корените на зъбите не са се развили напълно все още, и костта около зъбите е с по-малка плътност.

Защо са важни мъдреците ?

Зъбите са свързани с много телесни системи. Мъдреците са пряко свързани с тънките черва и хипофизната жлеза. В действителност, почти половината от сензорни и моторни нерви във външния слой на мозъка са свързани с лицето и устата.

Това означава, че всеки път, когато се извади някои зъб, меридианите за акупунктура влияят по негативен начин, защото притока на енергия е прекъснат.

Този така наречен меридиан на акупунктурната система, която е част от китайската народна медицина за повече от 5 хилядолетия, е потвърдила връзката между зъбите, прешлените, гръбначния стълб, ставите, жлезите с вътрешна секреция и всички органи в тялото.

В продължение на 30 години, д-р Джей Фридман е бил на кръстоносен поход, за да спре вълната за отстраняване на мъдреците, което той казва, че е един от най-бруталните примери за ненужни медицински процедури.

През 2007 г. Фридман публикува проучване , в което той оценява, че най-малко две трети от милионите мъдреците извадени всяка година, може или трябва да са си стояли на място, но вместо това са били извадени от неоснователните опасения от това, което ще се случи по друг начин.

Според някои специалисти обаче, има няколко други причини, за да се вадят мъдреците.

Ако те имат симптоми като болка, инфекция, имат кариес , са трудни за почистване, имат тежка, неправилна позиция и т.н., най-добре е да ги премахнете.

Те почти винаги за изваждане на друг зъб, който е “полу-засегнат”, защото представлява по-висок риск от инфекция и разпад в среден, или дългосрочен план.

В обобщение, често причина за изваждане на мъдреците, е когато не излизат додостатъчно, но причината основно е в това, че вече засягат други зъби или за да се предотврати развитието на патологии (кисти, тумори, резорбция (износване) на съседните зъби).

Изваждането не е предназначено да предотврати движението на други зъби с течение на времето. / За Жената

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.