Ивет Лалова отново е атлет №1 на България

Ивет Лалова отново е атлет №1 на България

Ивет Лалова-Колио беше избрана за Атлет на България за 2019-а година в традиционната анкета на списание “Атлетика”.

35-годишната спринтьорка спечели за пети път с 309 точки. След нея се наредиха Радослава Мавродиева с 261 точки и Мирела Демирева с 245 точки. Лалова-Колио е избирана за атлет на България през 2004-а, 2005-а, 2008-а и 2012-а година.

Ивет заслужи признанието за номер едно в България за тази година след един успешен летен сезон, в който покри нормативите на 100 м (11.08 сек.) и 200 м (22.45 сек.) за олимпийските игри в Токио 2020, където ще участва на най-големия световен спортен форум за пети път.

Ивет се раздаде за националния отбор през годината и спечели по две победи за България на 100 м и 200 м на европейското отборно първенство във Вараждин, Хърватия и на балканския шампионат в Правец пред хиляди родни фенове.

Тя имаше призови места в турнирите от “Диамантената лига” и няколко победи за турския си клуб “Енка”.

Най-тежкото и престижно състезание за годината бе световното първенство в Доха, Катар, където Ивет достигна финала на 200 м и зае седмото място, като остана близо до медалите.

В анкета гласуваха 31 спортни журналисти и експерти, а към техния глас се прибави вота на феновете. Атлетите с еднакъв брой точки са класирани според вота на експретите. / Дир.БГ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.