Ето я най-красивата българка

Ето я най-красивата българка
Диляна Дякова е най-красивата българка!

35-годишната цветарка омайва с естествена красота. Натуралната й визия е привлякла погледа на румънската фотографка Михаела Норок, която я е включила в своя световен проект “Атлас на красотата”.

Красивата нашенка има два бутика за цветя

В енциклопедията са събрани 500 портрета на красиви жени от всяко кътче на света. Всяка от тях има собствена житейска история. В търсене на уникални модели Михаела преминава през Таджикистан, Индия, Етиопия, Америка и много други страни. Стига и до България. Тук в центъра на столицата среща красивата Диляна. Историята й я грабва – момичето е отгледано само от майка си и още на 16 години започва работа в цветарски магазин, за да се издържа.

“Чувствам се много поласкана! Нямам кой знае какво самочувствие и бях много изненадана, когато Михаела ми предложи да ме снима. Аз съм едно работещо момиче, не се приемам за най-красивата българка. Дори когато се срещнахме с румънския фотограф, бях много изморена. Може би е видяла в мен удовлетворение и щастие и това я е привлякло”, сподели пред “България Днес” Дякова.

Красотата й е изцяло естествена. По нея няма нито една корекция. Пред вестника тя сподели, че е твърдо против изкуствената визия.

“Красотата на жената не е само във външния вид. Жената е красива, когато сама се бори в живота, когато е силна, когато респектира. Хората са красиви сами по себе си с постиженията си, а не с изкуствена визия. След 40 години с какво ще е актуална една жена, ако няма качества да е духовно красива”, допълни родната красавица.

Красавицата е изключително скромна

За нея най-голямото постижение в живота й са цветята. Докато е работела като ученичка в цветарски магазин, решава да си направят собствен такъв с нейната сестра. И се получава. Диляна обаче се омъжва, ражда, завършва две магистратури и това я откъсва от нейното призвание. Преди 4-5 години тя се връща към своето амплоа. Понякога й се налага да работи с дни, но никога не се е предала.

“Цветята за нас са едно призвание. Това ни е животът. Много е тежка работата. Всички казват – много е красиво. Не, не е красиво! Много е трудно и изисква големи усилия, но си заслужава”, сподели още Дякова.

Освен Диляна в обектива на Михаела попада и наша хокеистка. Младата Цветана също впечатлява с естествена красота. Русокосата дама е отдала целия си живот на спорта, като по пътя е срещала не една или две трудности. Хокеят на лед е скъп и труден спорт, но Цвети никога не е прекланяла глава.

Учителката по цигулка Маргарита също е впечатлила румънската фотографка. Жената е на преклонна възраст, загубила е сина си и единственото си дете, но намира спасение в музиката. Днес дава безплатни уроци по цигулка на свои съседи. Някои от тях са на тази снимка, зад нея.

Михаела продължава да търси още жени, чиито истории да разкаже

Диляна се издържа сама от малка

Цветана впечатлява с усмивка

Възрастната дама учи съседи да свирят на цигулка
Източник:бгднес

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.