Ето как изглежда най-секретната Волга на КГБ”ГАЗ 23Б-V8 200 л.с” (ВИДЕО)

Ето как изглежда най-секретната Волга на КГБ"ГАЗ 23Б-V8 200 л.с" (ВИДЕО)
По времето на Съветския съюз за спецслужбите в страната е била изработена специална Волга ГАЗ 23Б на базата на ГАЗ-23.

Този автомобил е бил използван от КГБ.

Волгата за КГБ някога е била една от най-секретните разработки на съветските инженери и конструктори, пишат световните издания.

Външно практически тя не се различава от стандартната версия. Но под капака си колата има мощен двигател с 200 конски сили.

Машината е подложена и на някои технически доработки (например подсилени пружини в окачването, нови спирачки и нова скоростна кутия), а в салона е било монтирано най-съвременно за времето си комуникационно оборудване.

В резултат на всичко това, „обикновеният” съветски седан можел успешно да следва чуждестранни дипломати (и шпиони!), които обикновено използвали най-добрите модели на автомобилната индустрия.

https://youtu.be/1zEXV_SWKxw

Никой не знае колко такива автомобила са били произведени. Сега почти няма такива волги. Те могат да се видят в някои музеи или в частни автомобилни колекции.  / senzacia-bg.com

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.