Българка стана най-добрата дизайнерка в Австрия

Българка стана най-добрата дизайнерка в Австрия
Български дизайнер бе излъчен за най-добър моделиер на световната модна сцена. Става въпрос за годишното традиционно събитие Vienna Fashion night, което се провежда в Австрия. Нашенката, която се окичи с приза е Анелия Пешева.

Церемонията се състояла на открито на огромната тераса в сградата на най-голямата австрийска банка в центъра на Виена. Преди да получи престижното отличие, Анелия показала предложенията си за сезон есен-зима 2016-2017 г. Колекцията “Космофолк” съдържа етномотиви, каквато ще бъде и световната тенденция за предстоящите студени дни. Дефилето било открито с парче на българския музикант Котарашки, в което звучат фолклорни мотиви.
 
Събитието бе по време на Vienna Fashion Night, когато в австрийската столица има различни модни прояви, а бутиците работят до късно вечерта, посрещайки гостите си с партита.
Анелия Пешев от дете живее във Виена, години наред е сред най-популярните модели там, а след това започва да създава собствени колекции. С нейни тоалети се обличат много австрийски знаменитости, неотдавна клиентка ѝ стана и дъщерята на Дейвид Хаселхоф – Хейли,  пише nbox.bg.
Коя е Анелия Пешев?

Анелия Пешев е родена в София, но от 20 години живее в Австрия. Там е завършила гимназиалното си образование и Икономически университет. Над десет години е дефилирала по световните подиуми. Участвала е в ревюта на Джорджо Армани и Валентино, красила е модните сцени в Ню Йорк, Париж, Милано, Виена като модел на агенциите “Ellite” и “Next”.

В последствие Анелия започва да се занимаава с моден PR и организиране на ревюта. Първият й клиент е Атил Кутоглу – базиран във Виена известен моден дизайнер. Българката работи заедно с него като асистент-дизайнер. С него тя прави и първите си стъпки в новото поприще, които се оказват успешни, но не удовлетворяват изцяло амбициите й.

През 2008 г. Анелия създава първия си дизайнерски проект – рокли, изработени от вестници. Колекцията е представена и на модните награди във Виена. Успехът на Анелия е безспорен, тъй като хартиените тоалети са с безупречна кройка, изпипани до най-малкия детайл.

По-късно самата тя решава да създаде своя собствена марка и сега е сред най-търсените дизайнери там. Освен в Седмицата на модата във Виена Анелия показва своите тоалети и по време на дефилетата в Париж. Кийра, внучката на Чарли Чаплин и дъщерята на Арнолд Шварценегер Кристина са сред ВИП клиентите на талантливата българка. Съпругата на бившия австрийски канцлер Виктор Клима – Соня организира голям бал и кани Анелия за изработка на своя тоалет. Междувременно от най-лъскавия търговски център – “Щефел” правят заявка за закупуването на цялата колекция. Това е мястото, където се продават само най-популярните световни марки, а до “Ред Валентино” са изложени модели и на българката.

Българската дизайнерка получава покана от бижутерийния гигант “Бошик” да направи колекция с тоалети за тях. Моделите са представени заедно с луксозните бижута по време на Седмицата на модата в Ню Йорк през есента, пишат fashion-lifestyle.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.