Благодаря ти, мамо, че ме спаси когато ми се роди второто дете

Благодаря ти, мамо, че ме спаси когато ми се роди второто дете
Помня, че майка ми винаги ми казваше: “Когато имаш деца, ще разбереш!” Като тийнейджър аз само затварях очи.

Но се оказа, че беше права (както винаги)! Когато ми се роди втори син, се случи нещо вълшебно: наистина разбрах.

Майчината любов е много дълбока. Аз съм готова на всичко за своите момчета. А за последните няколко седмици разбрах, че има неща, които за вас ще направи само мама. Разбрах, че имам наистина специална майка!

ТЯ МИ КАЗА, ЧЕ ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРА, КОГАТО ИМАМ ДЕЦА, ЗА ДА МИ ПОМАГА.., И УДЪРЖА НА ДУМАТА СИ!

Не успях да свърша медения си месец, когато започнаха разговори на тема “Кога ще бъда баба?”. Майка ми каза, че ще напусне работа и ще седи с детето ми, за да не ми се налага да го пращам в градина. И това не беше блъф —  наистина така постъпи! Тя ми подари спокойствие, защото знаех, че синът ми винаги е под надзора на баба си.

Благодаря ти, мамо!

ТЯ МИ ВОДЕШЕ ДЕТЕТО НА РАБОТА, ЗА ДА ГО КЪРМЯ И ДА НЕ ИЗПОМПВАМ МЛЯКО

Да, когато ми свърши отпускът по майчинство, първите няколко месеца мама водеше сина ми на работа, за да мога да го кърмя в колата през обедната почивка. Това не само ме избаави от страданието, че не виждам бебето през целия ден, но и ме спаси от омразното цедене. А мама обикновено ми носеше кафе и обяд!

Благодаря ти, мамо!

ТЯ МИ ИЗПРАЩА СМС ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ЗА ОБЯДА

Отварям хладилника, за да приготвя обяд на сина си, и осъзнавам… че съм забравила да купя продукти. И тогава идва магическото съобщение от мама: “Не се тревожи за обяда, отидох до магазина и купих храна”.

Благодаря ти, мамо!

ТЯ ПРЕДЛАГА ДА ПОСЕДИ С ДЕЦАТА, ЗА ДА МОЖЕМ С МЪЖА МИ ДА СЕ РАЗХОДИМ БЕЗ ЧУВСТВО НА ВИНА

И не само предлага, но и получава удоволствие от това! За мен всички тези къпания, четения и преобличане са рутина, а на нея (и баща ми) всичко това им е интересно. Все пак не им се налага да го правят всеки ден.

А когато знам, че за децата ми се грижат моите родители, мога спокойно да си почина.

Благодаря ти, мамо!

Благодаря ти за всичко, което правиш за мен и мъжа ми. Благодаря ти, че така силно обичаш нашите момчета. Благодаря ти, че тежестта на майчинството.

И ти блгодаря, че те има. Без теб нямаше да се справим.
Източник:webmiastoto

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.