Алпийски заслон при село Храбрино – истинско предизвикателство за търсачите на силни усещания

Алпийски заслон при село Храбрино – истинско предизвикателство за търсачите на силни усещания
Родопите предлагат много възможности за любителите на адреналина. Неведнъж сме ви разказвали за конкретни такива.

Днес отново ще се спрем на една възможност за търсачите на силни усещания и изявените катерачи – Алпийският заслон при село Храбрино.

Малка къщичка, кацнала насред огромните скали. Ето това е заслонът при Храбрино. Гледката несъмнено буди истинско удивление.

Тази малка къщичка е любимото място на всички катерачи в България и представлява заслон за всички тях в случай на неблагоприятни атмосферни условия, съпътстващи катеренето.

Алпийският заслон е построен на скален хребет, започващ от главното било на Родопите (Тикла Кула) и спускащ се към Пловдивското поле.

При водослива на реките Тъмрашка и Ситовска, източните страни на хребета са силно разчленени от терасовидно разположени скали, обрасли от букови и дъбови гори като най-достъпни за изкачване са в близост до хижа “Бряновщица”.

Заслонът обаче е кацнал върху един скален зъб и е много трудно достъпен.

Малката къщичка си има дори и адрес: улица „Колоездачна“.

Къщичката, построена на скалния хребет и нарична Алпийски заслон, представлява истинско удоволствие и същевременно предизвикателство за всеки добре подготвен катерач, обичащ адреналина и труднодостъпните скали. / Родопчани

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.