Аз съм български емигрант и никой не ме е настанил, изхранвал или интегрирал за сметка на държавата

Аз съм български емигрант и никой не ме е настанил, изхранвал или интегрирал за сметка на държавата
Госпожо, Бъчварова!

АЗ съм български емигрант. Преди 15 години влязох през границата на съответната държава с паспорт в ръка. Освен него ми провериха и душата.

Никой не ме е настанил, изхранвал или интегрирал за сметка на държавата или обществото! Никой за нищо не ми е плащал наготово освен, ако не е било свързано с работата ми! Не са ми давали земя, нито къща! Но знаете ли – видях мои сънародници с 2 висши образования да ги екстрадират с черен печат и без право да напускат България за 5 години! Само защото са ги хванали да работят на нелегално. И то не по тяхна вина, а защото работодателите искат да спестят някой лев!

Говоря 5 езика, госпожо, и в страната, където живея не съм ималa проблем за интеграцията. Избрах страна близко до моята като: култура, начин на живот и забележете, Религия! Аз не съм чула от тези три милиона мои сънародници някой да е мигрирал в ОАЕ. Нито съм чула 3 млн. българи в странство да се държат непристойно и да срамят Отечеството си. Нито пък да са само мъже навън.

Сравнението Ви с нас: 3 млн. българи, пръснати по света и тези хора, които влиза в Европа е меко казано цинично! Нямате куража да признаете, че ние бягаме от Вас и без война! Имайте куража и достойнството обаче да не ни сравнявате госпожо! Нито да споменавате имената ни.

Ние сме различни. И най-малко Вие имате моралното право да говорите, че българските емигранти и днешните ,,бежанци“ са едно и също нещо! И се молете за деня, в който всички ние може да решим да се върнем У ДОМА.

България не е Ваша! Моите родители, госпожо, са наследници на велики българи явно. Виж за Вашите не съм сигурна от къде са!

Източник: Вирхиния Владиславова (български емигрант) /bulgaros

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.