ВИНАГИ СМЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯЛИ, НО ТЕ МОГАТ ДА НИ СПАСЯТ МОМЕНТАЛНО ОТ ГАДНИТЕ РАЗШИРЕНИ ВЕНИ! ТУРБО ЕФЕКТ, САМО НАМАЖЕТЕ

булпВИНАГИ СМЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯЛИ, НО ТЕ МОГАТ ДА НИ СПАСЯТ МОМЕНТАЛНО ОТ ГАДНИТЕ РАЗШИРЕНИ ВЕНИ! ТУРБО ЕФЕКТ, САМО НАМАЖЕТЕ

Днес ще ви запознаем с чудесата с гроздови семки при разширени вени

Колкото и невероятно да звучи,  гроздови семки при разширени вени, са много полезни.

Те съдържат витамин Е, флавоноиди, линолова киселина и антиоксиданти олигомерни проантоцианидин комплекси (OPC). Ето защо гроздовите семки могат да лекуват разширени вени. OPC в гроздовите семки укрепва структурата на съединителната тъкан на кръвоносните съдове, което води до намаляване на възпалението. Те предпазват капилярите, вените и артериите от свободни радикали.

Днес ще ви запознаем с чудесата с гроздови семки при разширени вени

Те също така повишават тонуса и еластичността на стените на капилярите. Това прави капилярните стени по-устойчиви на кръвоизливи, разкъсвания и инфекция. Може да си направите прах от семена на грозде и да го добавяте към вашата храна.

Гроздови семки  също могат лесно да бъдат намерени под формата на капсули, таблетки и течни екстракти. Ако става за екстракт от гроздови семена като добавки, те трябва да имат съдържание на OPC  не по-малко от 95%. Една доза от 150 мг на ден може да намали болката, паренето, изтръпването и подуването при разширените вени.

Внимание: Да се избягва консумацията на екстракти от гроздови семена на деца и бременни или кърмещи жени, както и тези хора, приемащи антикоагуланти.

Масажирайте се с масло от гроздови семки, за да се предпазите от разширени вени
Ако не ви харесва идеята да консумирате екстракт от гроздови семена, може да масажирате с масло от гроздови семена. OPC е намерено в масло от гроздови семки, което има противовъзпалителни свойства. Това масажно масло също укрепва  повредените капиляри и кръвоносни съдове и подобрява циркулацията на кръвта, пише zdrave.ws.

Направете си този микс:
Масло от гроздови семки-3 ч.л.
Масло от жожоба-3 ч.л.
Всяко друго етерично масло по ваш избор-8 капки

Смесете всички масла. Вземете малко на дланите си и разтъркайте, за да се затопли.
Сега нежно масажирайте краката, глезените или зоната с разширени вени.

Източник: bradva.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.