Утринна гимнастика преди часовете (ВИДЕО)

Утринна гимнастика преди часовете (ВИДЕО)
Учител от асеновградско школо събира на утринна гимнастика ученици, преди да започнат часовете.

Христина Филипова е преподавател по физическо възпитание от дълги години от ОУ “Христо Ботев” в Асеновград.

Тя винаги е учила своите възпитаници, че движението е най-важно от всичко, защото то носи най-голямото богатство – здравето. И всяка свободна минута Христина Филипова или танцува, или поема по пътеките из планината.

Един ден решила, че трябва да накара подрастващите да се движат повече, защото не е тайна, че в последно време се наблюдава масово застояване у дома пред компютъра.

Откриваме я в уреченото време на очакваното място. Пред екипа на Actualno.com Филипова разказа, че идеята за утринната гимнастика се родила още през миналата година и постепенно започнала да набира популярност.

Тъй като гимнастиката се провежда в двора на учебното заведение, през зимата инициативата била преустановена.

Точно на 22-ри март, когато всички посрещаме пролетта и слънчевото настроение, Христина Филипова решила отново да започне да събира малки и големи за сутрешно раздвижване. Постепенно тя започнала да приканва своите ученици и колеги да пристигат в училището половин час по-рано, за да се включат в инициативата.

Първоначално идеята била приета от малък брой от възпитаниците на школото, но когато съучениците им видели, че е не само полезно, а и забавно, също започнали да участват. И така, вече всяка сутрин, точно в 7:45 ч. дворът на ОУ “Христо Ботев” в Асеновград е огласян от музика и детски смях.

А целта, казва Христина Филипова, е повече деца да бъдат “заразени” от магията на танца, да се научат на постоянство и да обичат движението повече от застояването пред телевизора или компютъра. / Актуално