Това 8-годишно българче прочете 200 книги за една година

Това 8-годишно българче прочете 200 книги за една година
Българче направи нещо впечатляващо.

Повече от 200 прочетени книги за една година. За някои хора това може и да не звучи много, но в случая става въпрос за 8-годишно дете.

Името му е Виго и където и да се намира, той чете. На улицата, в автобуса, дори… в бар. Столичната библиотека дори го обяви за “най-четящото дете за годината”.

Виго и кучето Каркас са почти връстници. И докато в началото просто играели заедно, откакто Виго може да чете, на Каркас му се налага да слуша. А Виго чете отпреди да навърши 5 години. И чете повече от много възрастни хора.

„Като беше бебе – му четях постоянно. И приятели, и познати ми казваха, че той нищо не разбира. Обаче самият навик на заспиването с книга, мисля че помогна. В един момент той искаше все повече и повече.

„Хайде още една приказка, хайде още една книжка! Мамо, тате, моля ви, прочетете ми!”. В един момент, от неволя, се научи сам да си чете”, разказва майката на Виго Деница Славова, цитирана от NOVA.

Някой ден Виго мечтае да стане музикант, космонавт и учител – едновременно.

Loading...

Засега обаче тренира таекуондо, ходи на роботика и обожава да гледа репетициите на алтернативните български рок групи, с които работи майка му. Дългата му коса се дължи на това.

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.