Терор и цензура в Румъния! Забраниха на смелата прокурорка Лаура Кьовеши да напуска страната и да говори пред медиите

Терор и цензура в Румъния! Забраниха на смелата прокурорка Лаура Кьовеши да напуска страната и да говори пред медиите

Водещият кандидат за новия пост главен прокурор на ЕС Лаура Кьовеши е подложена на съдебен контрол в родината си Румъния, съобщава местната преса, позовавайки се на съдебни източници, пише banker.bg.

Бившият ръководител на Националната дирекция за борба с корупцията е получила забрана за напускане на страната.

Тя е била разпитвана в продължение на шест часа и половина. На излизане от следствието Кьовеши е заявила, че вече не ѝ е разрешено да разговаря с медиите.

„Не ми е позволено да казвам нищо за случилото се тук, днес или по този случай. Прокурорът по делото ми забрани да говоря с пресата за преписката“, разяснила Лаура Кьовеши пред репортерите.


По думите ѝ действията на прокурорите са опит да ѝ запушат устата и показват, че някои хора силно са се обезпокоили от възможността да бъде избрана на главен прокурор на ЕС.

Както е добре известно, Европейският парламент силно подкрепи Кьовеши за новия пост. Съветът на ЕС застана зад френския кандидат Жан-Франсоа Бонер. В момента се провеждат неофициални преговори между двете институции, които трябва да определят кой ще е първият главен прокурор на ЕС.

 Източник: budnaera.com

Loading...

 Виж още от: bulpress.eu

 

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.