Тате носи, мама меси… Почти половината младежи у нас живеят с родителите

Тате носи, мама меси… Почти половината младежи у нас живеят с родителите
В ЕС над една трета или цели 35% от мъжете на възраст 25 – 34 г.

все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва 21,7% от дамите от същата възрастова група, сочи изследване на Евростат, цитирано БНР.

Средно един от всеки четирима млади европейци живее в дома на семейството си.

В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия  и Швеция, до над половината в Хърватия с 59,7%, Словакия  с 57% и Гърция  -56,3%. В България този дял е 46,2%. За страната ни по този показател са дадени и данни за миналата година – 46,8% през 2018 г.

Средно младите европейци напускат семейния дом на 26-годишна възраст.

През 2017 най-млади от родителите си се отделят младежите в три северни страни – Швеция – 18,5 г., Дания – 21,1 г. и Финландия – 22 г.

Доста по-късно напускат родните си домове в Хърватия – 31,8 г., Словакия – 30,9 г., Малта – 30,7 г., Италия – 30,1 г. В България пък младите хора напускат бащиния дом средно на около 29 години.

Loading...

Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете.
Източник: Днес.БГ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.