При – 25 градуса голи деца от забавачка се обливат с вода и разтриват със сняг

При - 25 градуса голи деца от забавачка се обливат с вода и разтриват със сняг
Сибирският метод на закаляване унищожава безпощадно всякакви вируси.

При минус 25 градуса класически сибирски студ децата от град Барнаул, някои от които са едва на две годинки, излизат на студения въздух и се поливат с вода от пластмасови кофи.

Ободряващото упражнение има за цел да кали група малчугани от местна детска градина, които се забавляват навън в снега само по бански, заливайки се със студена вода, пише британският таблоид “Сън”.

Директорът на детската градина Олеся Озинцева има 18 години опит в работата с малчугани и вярва, че този тежък режим ги поддържа здрави.

Тя ги насърчава да се обличат в бански, да се разтриват със сняг и да се веселят в този лют студ. За децата това е страшно забавно.

Пред сибирския Times Олеся каза: “Преди около 18 години се събрахме заедно учители и лекари, за да говорим за здравето на нашите деца.

Те често хващаха вируси и имаше моменти, когато половината от децата, посещаващи детската градина, не се чувстваха добре. Беше ясно, че нещо трябва да се направи, за да станат по-силни и по-устойчиви на вируси каквито и да са. Така възприехме идеята за повишаване на имунитета им, като правим това упражнение с кофи на хладна вода навън в студа”.

“Шест месеца след започването на тези стимулиращи имунитета упражнения, те вече дават своя резултат и малчуганите са по-устойчиви към заболявания. Нашите деца сега са в състояние да отидат на детска градина и дори, ако някой има вирус, те няма да го прихванат”, казва Олеся.

Закаляването е напълно доброволно и родителите имат правото да откажат да включат детето си в упражненията за каляване.

Малчуганите, които участват в процедурата прекарват навън, в студа около 90 секунди, достатъчно време да се полеят със студена вода и да си поиграят в снега. Лекарите потвърждават, че децата, които правят упражненията, са по-здрави и не се разболяват толкова лесно. / източник: bulpress.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.