Красимир Анев стана европейски шампион по биатлон

31-годишният Красимир Анев достигна нов връх в кариерата си като спечели титлата в индивидуалната дисциплина на 20 км на европейското първенство по биатлон в Минск.

Така, след двете бронзови и две сребърни отличия на предишните два шампионата на Стария континент, самоковецът стигна до първата си титла, предаде bTV Спорт.

Анев направи само един пропуск при четирите си стрелби и измина трасето за 53:18.1 мин. Авансът му пред втория Тарей Бьо от Норвегия е повече от 3 секунди.

Бронзовият медал е за друг норвежец – Ендре Стрьомсхайм.

Владимир Илиев завърши 23-и с 6 грешни изстрела, Антон Синапов – 51-ви също с 6 грешки, а Димитър Герджиков не финишира.

Loading...

Титлата на Красимир е втора в историята на мъжкия ни биатлон. Пред 2017 г. Владимир Илиев триумфира в спринта на 10 км в Полша. / manager.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.