Едно време ни учиха на родолюбие, а сега виждаме как родината ни умира. Убиват я!

Едно време ни учиха на родолюбие, а сега виждаме как родината ни умира. Убиват я!
Стабилност ли? Майната ви на стабилността!

Той си купи бучка „сирене от три лева“ и „един вчерашен хляб от 45 ст.“ Познах го още щом влязох в магазина. Бил ми е учител.

Не съм го виждал четвърт век, но ми се стори, че почти не се е променил. На касата бях зад него и наведох глава за да не ме познае, някак притеснен. Беше си заключил колелото до моето и когато излязох се заприказвахме. Помнеше ме, помнеше и брат ми. И… близо час разговор. Пенсионирал се е преди десетина години.

325 лева за 40 години даскалство. Има син и дъщеря , отдавна заминали за Германия. В началото не му тежало много, говорили по телефона и по скайп, но когато довели внуците му и осъзнал, че трудно се разбира с тях защото почти не говорели български му дотежало. Сега все по рядко ги пита дали ще си дойдат, защото го е страх, че наистина може да се приберат.

„Този град умира, тази държава умира, старите хора мизерстваме, но ме е жал за младите!“

Този човек,когото съжалих, всъщност той съжаляваше мен. За това, че живея в родината си. В една умираща държава. Този човек ме учеше на родолюбие, а сега ми казваше, че родината ми умира.

Убиват я.

Та, на всички боклуци наричащи се „управници“, на Борисов, Пеевски, Доган Цацаров, Нинова, Цветанов, Симеонов, Каракачанов, Московски, Златев, Минев, Гергов и останалите престъпници и слугите им искам да кажа – МАЙНАТА ВИ! Няма да ни убиете. Ще си платите за всичко. За всеки прокуден българин, за всеки съсипан живот, за всеки откраднат лев, за всеки изяден вчерашен хляб, за всяко българско дете незнаещо български! За това, че превърнахте родината ни в държава на мафията. БОЕЦ ще водим тази битка до край и ще ви видя в затворите.

И внуците ми ще говорят български.

Тази среща ми се случи точно преди една година и точно на този ден искам да ви я припомня. Дано сте ме разбрали! / Георги Борисов Георгиев, Фейсбук