Грозде в сироп за зимата – по-вкусно от сладко и компот! Глътка слънце посред зима

Грозде в сироп за зимата – по-вкусно от сладко и компот! Глътка слънце посред зима
Ако обичате да приготвяте десерти у дома, то знаете, че през зимата е почти невъзможно да се намерят много от плодовете, които обичате да добавяте в сладкишите.

Ето защо си струва да помислите отрано и да се подготвите през лятото. Затворете гроздето в сироп за зимата , тогава вашите десерти, дори и в най-студеното време, ще бъдат като глътка лятно слънце!

За въпросната „заготовка“ можете да вземете грозде от всякакъв сорт. Подходящи както бели, така и сини, както със семки, така и без. Това зависи от вас. Знайте, че във всеки случай резултатът ще бъде невероятно вкусен!

Как да затворите грозде в сироп за зимата
Ако вашите плодове вече са много сладки, коригирайте сами количеството захар, добавено в буркана. Също така препоръчваме в тази ситуация да добавите още 2 резена лимон към гроздето. Така ще придавате на ароматния деликатес лека киселинност и цитрусова нотка.

Продукти:

1 кг бяло грозде

1,5 кг тъмно грозде

4 с.л.

захар

вода на вкус

Приготвяне:
Изплакнете добре гроздето под течаща вода. Отделете зърната от чепките.

Измийте внимателно бурканите. Напълнете ги догоре с грозде.

Във всеки буркан се изсипва по една супена лъжица захар. Залейте с гореща вода.

Поставете кърпа на дъното на тенджерата. След това подредете бурканите така, че да не се допират един до друг. Покрийте ги с капаци.

Налейте вода със стайна температура. Сложете тенджерата на огъня.

Оставете да заври и варете 15 минути. След това извадете бурканите и стегнете капаците. Обърнете ги с главата надолу. Увийте в одеяло и оставете да изстинат напълно.

От това грозде в сироп се получава много вкусен компот. Просто трябва да отворите буркана и да прехвърлите съдържанието му в тенджерка. След това налейте 1,5 литра чиста вода и, ако е необходимо, добавете захар. След това оставете всичко да заври. Voila – ароматният компот от грозде е готов!

Използвайте плодовете по този начин или ги добавете към десерти. Кексчетата с грозде в захарен сироп са особено вкусни. Експериментирайте и споделете вашите резултати с нас!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.