Великобритания – най-желана за наши студенти

Великобритания – най-желана за наши студенти
Независимо от BREXIT-а Великобритания продължава да е най-предпочитаната държава от българските кандидат-студенти за придобиване на висше образование в чужбина.

Изследванията сочат за Великобритания, че през академичната 2016/2017 г. българите, които ще кандидатства в британски университети, са с 9 % повече в сравнение с предходната година.

Повишен интерес към британското висше образование има не само в България, но и в Европейския съюз като цяло.

Според последни данни, студентите от ЕС, които са приети в британски университети тази година, са над 31 000, което е с 8 % повече спрямо предходната година.

 

Данни на Cambridge English показват, че 100 % от британските университети приемат Cambridge English:

Advanced (CAE) като доказателство за високото ниво на владеене на английски език.

Всяка година над 5 милиона души в 130 страни полагат изпитите на Университета Кеймбридж.

Cambridge English Language Assessment си сътрудничат с 30 000 изпитващи, 2 700 изпитни центрове в 130 страни и 52 000 регистрирани подготвителни центрове.

Изпитите на Университета Кеймбридж имат над 100-годишна история в оценяването на английския език. От 1913 година до момента са проведени над 55 милиона изпита. В световен мащаб те се приемат от над 20 000 училища, университети, частни компании, министерства и държавни организации. / jenatadnes.com

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.