Български студенти създадоха 3D анимация с Пижо и Пенда

Фолклорните герои Пижо и Пенда оживяха в триизмерна компютърна анимация

С нея български студенти искат да представят на света българските традиции, както и да впечатлят бъдещи работодатели от филмовата индустрия, разказва БТВ.

Според една легенда Пижо и Пенда живели много отдавна по нашите земи. Тя била най-красивата мома, а той – напет и трудолюбив.

Щом Пижо видял Пенда, веднага се влюбил в нея. В чест на тяхната силна любов хората направили бели и червени фигурки от конци, с които се закичвали при настъпването на пролетта.

Пижо и Пенда за първи път са триизмерни анимационни герои във филма „Червено и бяло“. Негови автори са Никол Николова и Йоанна Иванова. Двете завършват компютърна анимация във Великобритания и мечтаят да работят в професионалното кино.

“Идеята ни беше да създадем проект, който пряко ще докосне всеки българин и същевременно ще покаже една интересна, различна, и не толкова позната на света традиция и култура”, коментира Никол.

По визуализирането на историята Никол и Йоанна работили 7 месеца. И получили високи оценки не само от преподавателите си:

Loading...

„Това се прие много добре от чужденците, което пък на нас ни даде голямо удовлетворение и мотивация да работим занапред”, категорична е Йоанна.
Източник: Труд

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.