Българин взриви далечен Китай

Българин взриви далечен Китай
Българският футболист Георги Илиев спокойно може да бъде наречен герой за град Шъдзаджуан, провинция Хабей в Китай.

Местният тим е воден от Ясен Петров, а през януари 2014 година договор подписа и Георги Илиев.
Бившият играч на Черно море, ЦСКА и Локомотив (Пловдив) набързо се превърна в любимец на местните фенове. Заобичаха го и често от трибуните се чуваше българското “Жоро, Жоро”.
Преди около месец обаче българинът трябваше да напусне временно Китай, тъй като получи тежка контузия.
Ръководството и треньорът Ясен Петров прецениха, че е по-добре халфът да се лекува в България, а през това време в китайския тим да бъде картотекиран друг чужденец (в първенството има ограничение за чужденците). Десетки фенове се събраха и изпратиха като герой любимеца си пред хотела, в който той живееше в последната една година и половина.
 
Привържениците разпънаха транспаранти и роден трибагреник, като бяха изписали приветствие дори на български език.
Подобно преживяване българинът имаше и на стадиона. Над 20 хиляди души в един глас скандираха “Жоро, Жоро”, след което футболистът каза няколко думи в знак на уважение.
“В сърцата на тези фенове Жоро вече е герой за този град”, пише местно издание, което допълва: “В сърцата на феновете той е като Пирло за Италия или Джерард за Англия – двигател в средата на терена.”
Договорът на Георги Илиев изтича в края на календарната година, а след като се възстанови, той ще се върне в Китай евентуално за нови преговори.
Медиите пишат, че феновете се надяват тази раздяла да не е завинаги, а само за по-дълга почивка, след която героят отново ще се върне на терена. / blitz.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.