6-годишният Лъчезар стана олимпийски шампион по математика

6-годишният Лъчезар стана олимпийски шампион по математика

Реклама

6-годишният Лъчезар Томов от Бургас стана най-малкият златен медалист от Международната олимпиада по математика в Тайланд в конкуренцията на повече от 1500 участници от 21 държави, съобщиха от пресслужбата на община Бургас.

Лъчезар е един от общо 32-мата млади математици от 10 български града, които представиха страната ни в Тайланд, като спечелиха шест купи – три шампионски и три вицешампионски; и 32 медала, от които 22 златни, седем сребърни и три бронзови.

Реклама

Лъчезар Томов учи в предучилищна група в детската градина „Ханс Кристиан Андерсен“, а това е 10-та престижна награда по математика, която печели досега.

През декември миналата година той бе и сред отличените бургаски деца от кмета Димитър Николов.

„Поздравявам те за отличното представяне на Международната олимпиада в Тайланд. Бургас се гордее с твоите успехи и медали.

Математиката винаги е била един от най-силните посланици на нашата страна и града ни пред света.

Реклама

Талант, ученолюбие и старание като твоето, правят така, че името България да се чуе далеч зад граница„, обърна се към Лъчезар бургаският кмет. / blitz.bg

Вижте още тук:

6 купи и 32 медала за младите български математици от Тайландската международна олимпиада

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.