Чикаго. Млад перничанин създаде хидравлично колело и грабна първо място в състезание за млади научни работници

Чикаго. Млад перничанин създаде хидравлично колело и грабна първо място в състезание за млади научни работници
Млад перничанин с награда в научната област!

Роденият в Перник, живеещ от години в Чикаго – Емануел Миланов, спечели първа награда на традиционното академично състезание за млади научни работници „Parker Chainless Challenge” в Ървайн, Калифорния, съобщи за zaPernik.com Николай Василев.

Като представител на Илинойския технологичен институт, със специалност “Машинно инженерство”, Емануел заедно с още един българин Ангел Димитров и двама американски състуденти създадоха хидравлично колело.

Представителите от Чикаго грабнаха първото място, благодарение на подобрените компоненти от предишните години в конструкцията на колелото.

Най-голямо впечатление на журито направи изчистения дизайн и замяната на буталата с помпи.

В надпреварата участваха представители от осем града, сред които: Чикаго, Шампейн, Синсинати, Кливланд, Акрон, Каламазу, Сан Луис Обиспо и Западен Лафайете. За първото място шампионите в научната дейност получиха купа, грамоти и парични награди от генералния спонсор на събитието „Parker“.

Консорциума „Parker“ стартира надпреварата през 2005 г. до 2009, когато последва четиригодишно прекъсване и от 2012 г. състезанието е възобновено. Всички разходи за самолетни билети, хотели, престой и храна, са осигурени от „Parker“. Консумативите за направата на хидравличното колело, са осигурени също от тях.

„За втори път участвам в това състезание и съм много щастлив, че този път успяхме да спечелим първото място. Ние спечелихме купата, но идеята на целия процес е да развива аналитичното мислене по време на самото възпроизвеждане на продукта.

Целта в момента ми е да завърша и едновременно с това проучвам компаниите, в които бих могъл да работя и развия своя потенциал„, коментира бъдещият инженер Емануел Миланов.
Източник: bgnow.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.