Христо Бойчев: Всички излъгаха, че ”шъ съ оправим”, някои се оправиха…

Христо Бойчев: Всички излъгаха, че ”шъ съ оправим”, някои се оправиха...

Всички излъгаха, че ще се оправим, някои се оправиха. По принцип е така. По този начин големият драматург Христо Бойчев коментира години по-късно известната реплика ”Шъ съ оправим!”
Императив на изкуството е да даде надежда на хората. Но е важна и илюзията. От илюзия на илюзия преминава животът ни. Надеждата да живеем добре ни изигра илюзия, обясни той пред БНТ.

В момента живеем като жанр в трагедия, но  ако се замислим сериозно , може би е комедия. Но комедията е трагедия след време. И най-смешните неща изглеждат тъжни, посочи драматургът.

Театърът беше политически, защото по някакъв начин се бореше с диктатурата, а сега всичко се казва открито, но никой не обръща внимание, посочи той.

Идеологиите почити винаги са грешни, защото са творение не на иисторията, а на човешкия ум. Светът се развива по някакви неумотворни пътища. Тези протести не са случайни. Аз съм възмутен от френските протести, смята Бойчев.

Той коментира и максимата: „Както живееш, така ще те съдят“. Добре звучи. Нямаме предвид институцията, а съдът , присъдата на времето и обществото.

В театъра никой не е богат, живееш от това, което пишеш, призна той.

Тези дни е премиера на пиесата на Христо Бойчев „Оркестър Титаник“ в Сатиричния театър.

Източник: frognews.bg

Е някой се оправиха от ГЕРБ де !

Виж още от: bulpress.eu

 

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.