Селски ерген от родопите попиля БГ жените и обяви как перхидролките се превръщат в контейнери за генетичен материал

Селски ерген от родопите попиля БГ жените и обяви как перхидролките се превръщат в контейнери за генетичен материал
„Всичко си имаме тук-природа, спокойствие, къщи, земи, животни, ергени. Младите обаче не искат на село.

Моми няма, местните мъже си я карат така. Коя жена ще дойде тук? Кравите им миришат, а парите не. В града има забавления, възможности, богати мъже, лъскави коли. Там мотика не трябва, а скъп телефон и кафенета”, реди родопчанин от село високо в планината.

Как го прави съвременната родопчанка?!

Разсъждава за съвременните възприятия на дамите относно живота. Твърди, че навремето хубостта на жената е вървяла ведно с възможностите й да метне поне няколко бали слама в каруцата и подкара магарето до дома. „Друго е вече, друго…”, натъжен споделя възрастният мъж.

Кахъри от баирите

Човешките взаимоотношения отдавна вече са на друго ниво и за това основна вина има интернет. „От копане на нивата не ми остана време да си намеря мадама по компа”, вече може да се чуе и в някоя затънтена родопска паланка. В новото ни общество мохабетът и любовта вече са въпрос на глобална връзка. Колко е чуден животът, когато човек борави с компютър, ток и интернет!

Така, че ергените от високопланинското село няма какво да се отчайват, няма и какво да чакат. Разбира се колкото и да са добри с ръцете и пръстите по клавиатурата, в един момент трябва да се стигне и до фул контакт, а за там също ще им е необходимо нещо в повече. Все пак няма да говорят с аверите от масата по на чаша мастика. Но пък може да се започне изпървом с нета. Пък и нали мадамите отдавна са избягали в града. Те така си обезлюдяват селата.

От анцунга до впитите гащи

Скромни и работливи момичета. Тази оценка за родопските девойки остава някъде в миналото, отживелица в историите за битието на планината. Анцунгът, част от работното облекло на нивата, двора, градината, отдавна е заменен с впити панталони, къси поли, а „фасадата” е солидно „санирана” с всякакви екстри.

Скромност и трудолюбие отстъпили място на далеч по-конвертируемите силикон и перхидрол в луксозна опаковка от всякакъв „кит” по лицата. Мощен автомобил, сбъднал мераците да бъде прегазено земеделието и животът на село.

„Toвa, чe някакви перхидролени пикли по на 40 кила кapaт 3-тoнни джипoвe зa пo 100 бона никак не означава eмaнципaция, а се нapичa проституция. Защото са се превърнали в контейнери за генетичен материал. Всичко е в сферата на бизнеса, защото се опира до купуване-продаване. За какво говорим изобщо? Всеки търси мангизи, всеки си е обявил цена. Всичко се продава”, битува пък мъжкото мнение.

Аз съм готина мадама и заслужавам повече…

„Тръгваха към града облечени в скромност, а се върнаха променени, разтракани, с нови мераци. След слизане от автобуса и разпиляваха коси. На училище в града, после живот, подир „не ща на село повече”, разказва селски ерген. „Всички сме от село. И аз като малка съм помагала на моите родители в селскостопанската работа, гледала съм животните, но сега животът е друг. В селото няма поминък. В града възможностите са големи. Тук карам джип. Подарък е от годеника ми. Защо да се връщам на нивата, имам образование, бъдещият ми мъж работи зад граница има стабилни доходи? Аз съм готина съвременна жена, не ми трябват овце и крави, а да развивам собствен бизнес”, категорична е 24-годишна жена от Кирковско.

Кафета, козметични салони и две деца докато мъжът…

„Имам си своите ежедневни ангажименти. Гледам децата, а когато не съм заета с тях се срещам с приятелки в заведения, ходя на фитнес, всеки месец съм в козметичния салон, на фризьор. Трябва да поддържам добра фигура и вид. Мъжът ми го няма месеци наред, прави вътрешни шпакловки в Германия. Майстор е и разбира от всичко, както и от хубави жени, затова избра мен”, тълкува битието 35-годишна жена от Кърджали. Родом е от джебелските села.

Купуваш ми първо кола, после жилище, после…

„Всяка готина мадама трябва да си знае цената. Първо мъжът трябва да ми купи кола, после жилище, а след това да поддържа един висок стандарт на живот. Ще му родя деца и трябва да е наясно, че красотата струва пари. Дали ще работи зад граница или тук няма никакво значение. Неща като почивки, тоалети, бижута не влизат в основните изисквания, те се подразбират”, категорична е бъдеща съпруга на 22 години. Родителите й от Ардинско знаят намеренията й и не й се месят, само щели да помагат-с телета за празници, домашни биопродукти… / senzacia-bg.com

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.