Румен Радев: Тодор Живков беше истински патриот, който се грижеше за добруването на народа

Румен Радев: Тодор Живков беше истински патриот, който се грижеше за добруването на народа
Свалянето на Тодор Живков е най-голямата грешка в българската история.

Това заяви в изблик на покаяние президентът Румен Радев, по повод на големия български държавник, водил съдбините на страната ни в продължение на 35 години.

“Живков беше истински патриот, който не само развиваше страната, но и успяваше да убеди Русия да помага с пари, нефт и ресурси. Друг държавник това не го е постигал” – каза Радев.

“Около 1989 г. ДС се подготви да го свали, и всички вътре знаехме. Мисля, че и той го знаеше и не се е съпротивлявал. Но постъпихме глупаво. Това, което направихме, е сходно с убийството на Стефан Стамболов”…

“Ако Живков бе останал, сега щяхме да сме нещо като малък Китай. Вижте тази страна – тя има стотици корпорации, които и носят трилиони долари всяка година.

А ние какво имаме? Нищо. Ако беше останал другарят Живков, сега спрямо населението, щяхме да имаме поне 3-4 такива гиганта.

И народът ни е да е със световен стандарт.

Вижте Южна Корея как от 2 световни корпорации е богата. А ние можехме много повече” – почти изплака президентът.

При наближаването на 10 ноември има много дискусии, но и все повече хора преосмислят миналото и си дават сметка за огромната цена на “демокрацията”… / faktualno.com

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.