Прекрасната Боряна Калейн спечели сребро при многобоя в Ташкент

Прекрасната Боряна Калейн спечели сребро при многобоя в Ташкент
Нови прекрасни новини за българската художествена гимнастика! Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя на Световната купа в Ташкент (Узбекистан).

Българката стартира надпреварата силно, допусна малки грешки първия ден, но показа трудни, артистични и много завладяващи композиции, които изигра с много желание и максимална концентрация. Днес допусна грешки, но съперниците също го направиха.

Калейн събра 76.500 точки, след малшанс и вързана лента. Тя остана само на 1.6 точки след Александра Солдатова и е с 1 пред втората рускиня Анастасия Гузенкова. Четвърта е Кристина Погранична (Украйна), а пета със 73.950 точки е Невяна Владинова.

Утре и двете играят на финалите и на четирите уреда. И двете имат огромни шансове за медали. Вчера те си осигуриха място сред финалистките на обръч и топка, а днес и двете се класираха за финалите на бухалки и лента.

На бухалки Владинова влиза с втора по сила оценка, а Калейн с трета, а на лента Владинова има втора оценка, а Калейн осма, след като по време на изпълненията си имаше възел на лентата и се наложи да вземе резервен уред. / offnews

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.